Vaardigheden


Bent u de thuiskok die nog specifieke vaardigheden mist? Ook hiervoor heeft Joop Wijman een oplossing. Voor deze avond of middag zijn verschillende mogelijkheden. Er moet rekening worden gehouden met minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Bij binnenkomst wordt onder het genot van een kopje koffie/thee de vaardigheid doorgenomen. Vervolgens worden de taken verdeeld en gaat u onder begeleiding van Joop aan de slag. Na afloop van het leermoment zal onder het genot van een passend (bij)gerecht het bereidde worden geproefd.

Enkele vaardigheden:


Vis fileren >>

Hoewel de meeste vis geheel gefileerd en reeds in filets verdeelt bij de vishandel verkrijgbaar is, zou het toch fijn zijn als je de verse vis (wellicht zelf gevangen) zelf weet schoon te maken. Dus te ontdoen van zijn ingewanden en graten.

Het gaat hier om handigheid, de juiste volgorde en het juiste gereedschap. Dan is het klusje zo gepiept.

Het betreft hier een cursus van 1 avond.

Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond.

Soepen en sauzen >>

Aan vele soepen en sauzen ligt een basis ten grondslag. Dit is een heel belangrijk element bij het koken. Als je zorgt voor een goede fonds, zal het maken van een saus of soep sneller en makkelijker te realiseren zijn. We onderscheiden 4 soorten basis:

  • Heldere  
  • Crème   
  • Veloute  
  • Puree     

Wilt u hier alles over weten?

Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond.

Het betreft hier een cursus van 1 avond.

Patés en terrines maken >>

Terrines en patés zijn een verrukkelijk voortbrengsel van de Franse keuken. Een klassiek gerecht welk  weer steeds vaker op lijkt te duiken. Een dikke plak paté van vlees, wild en gevogelte of een lichte moderne variant in de vorm van vis, schaaldieren en of groenten. Ruim van te voren beginnen omdat het een lange bereidingstijd heeft, maar daarom wel een ideaal gerecht voor een feest of diner. Het resultaat is spectaculair.

Wat kunnen we maken:

  • Terrine van konijn in een rood jasje
  • Terrine van tong met zalm en zeeduivel
  • Paté en croûte
  • Paté van parelhoender met kalfszwezerik en morieljes

Het betreft hier een cursus van 2 middagen/avonden.

Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond.

Barbecue van groot vlees >>

Vele gerechten die op de BBQ worden bereid zijn persoonsporties. Het bereiden van een groot stuk vlees, waarbij gedacht kan worden aan Waardse Runderlende of een lamsbout behoeft een speciale techniek, waarbij het vooral gaat om “rust”.
Aan de orde komen ook salades, marinades, vis en andere BBQ-mogelijkheden

Het betreft hier een cursus van 1 avond.

Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond.