Thema-workshops


Net als bij de diners wordt er gezamenlijk gekookt en lekker gegeten, alleen bestaat het eten niet uit een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht maar uit verschillende gerechtjes die tegelijk worden opgediend. Zo is er voor iedereen wel iets lekkers bij. Het geheel wordt afgesloten met een nagerecht.
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 personen.
Er kan ook bijvoorbeeld met 7 mensen worden gekookt en vervolgens met 14 mensen worden gegeten. U kunt op elke dag van de week een afspraak maken. Bij afwijkende aantallen kunt U contact met ons opnemen, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Bij binnenkomst worden, onder het genot van een kopje koffie/thee, de gerechten doorgenomen. Vervolgens worden de taken verdeeld en gaat u onder leiding van Joop aan de slag. Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunt u genieten van eten en drinken.


Onze thema´s :


Tapas >>

Tapas zijn een veelvoorkomend verschijnsel in Spanje. Het woord Tapas is afkomstig van het Spaanse werkwoord tapar wat zoveel betekend als afdekken. Vroeger werden glazen in Spaanse bars afgedekt met een dekseltje, de tapa. Hierop legden de kroegbazen bijvoorbeeld Chorizo. Dit fenomeen is een eigen leven gaan leiden en op dit moment gebruikt bijna iedere Spanjaard elke dag 1 of enkele tapas op weg van werk naar huis. De gerechtjes zijn dan ook een stuk uitgebreider geworden.

  

Een greep uit het assortiment:
Gamba’s in knoflookolie, tapenade, varkensvleesblokjes met tomatentapenade-saus, gegrilde aardappeltjes, kipstukjes in sinaasappelsaus, gehaktballetjes in pittige tomatensaus, salade van tonijn, geconfijte meloen met gerookte ham, gegrilde courgettes en gebakken chorizo, komkommerchutney met talapiafilet, groentetortilla, champignons met aioli, gevulde tomaat.

Sushi >>

Sushi is een gerecht uit Japan. Het bestaat altijd uit een hapje rijst van een paar centimeter in verschillende vormen, met daarop of daartussen de overige ingrediënten, waaronder rauwe vis of andere zeevruchten, maar ook gaar gemaakte vis, gebakken ei, of groenten.

  

Een greep uit het assortiment:
Sushirijst, rijst met rauwe vis, ingelegde gember, tempura van groenten en garnalen, gemarineerde zalm, sushimi, norirollen, rijstballetjes, Japanse dipsaus, Tamago (zoete omelet).

Vishapjes >>

Vis wint aan terrein ten opzichte van vlees en dit vraagt om extra bereidingstechnieken. Dus bent u een echte liefhebber, kom dan van deze mogelijkheid gebruik maken.

  

Een greep uit het assortiment:
Gegratineerde mosselen, makreelkoekjes, tonijnomelet, Quenelles van zalm met bieslooksaus, garnalensalade, nijlbaarsfilet en papilotte, tonijntapenade, Thaise garnalen, tarteletjes met gerookte makreel, tartaar van haring met mango, carpaccio van zalm met sesamzaad. 

Griekse hapjes >>

Het is een typische mediterrane keuken, en vertoont gelijkenissen met de keukens van de Balkan, Italië, Anatolië en het Midden-Oosten. Veelgebruikte en kenmerkende producten in de Griekse kookkunst zijn olijfolie, kruiden en groenten, granen, wijn, vis en diverse vleessoorten, waaronder pluimvee, konijn, lams- en varkensvlees. Andere typische ingrediënten zijn kaas, aubergine, courgette en yoghurt. Veel desserts bevatten noten en honing.

  

Een greep uit het assortiment:
Kalitsounit, garnalen uit de oven, haringsalade, lever met uien, gehaktballetjes met ouzo, ratatouille met aardappelen en courgette, gekruide uikroketten, tzatziki, gevulde inktvisjes, kippenpastei.

Thaise hapjes >>

Bij een Thais gerecht denk je al gauw aan krachtige smaken die volledig in evenwicht zijn.  Wie kent niet de soepen en de curry’s; hete pepers, pittige limoenblaadjes, basilicum, koriander en munt:  zoet en zuur perfect in balans.

  

Een greep uit het assortiment:
Rode kerriepasta, kip met cashewnoten, zoete varkensbuik, komkommersalade, garnalenkerrie, roergebakken mihoen, eieren met tamarindesaus, vleesballetjes op ananas, droge kipcurry op Birmese wijze, pittig roerbak rundvlees.

Italiaanse hapjes >>

Gezien de grote regionale verschillen kan je niet echt spreken van ‘de’ Italiaanse keuken, maar bij de opbouw van de klassieke maaltijd zie je toch zeker wel constanten. Ook een aantal ingrediënten zoals olijfolie, basilicum, balsamicoazijn en Parmezaanse kaas zie je in iedere regio terugkomen.  Een aantal typische gerechten zoals pasta en  pizza wordt in heel Italië bereid. Met de vele mogelijkheden van de Italiaanse ingrediënten maken we heerlijke hapjes.

  

Een greep uit het assortiment:
Bruchetta met tomaat en basilicum, capanata, mini-pizza, carpaccio, pesto, ravioli met pittige tomatensaus, tortellini met garnalen in roomsaus, plat brood met rozemarijn, crostini met olijven, patata insalata, tomatenpizza.

Toscaanse hapjes >>

Mangiafagioli, boneneters, worden de Toscanen in de rest van Italië vaak gekscherend genoemd. Verwijzend naar de voorliefde voor het gebruik van bonen in de simpele maar grootse boerenkeuken. De combinatie van kwalitatieve producten en de groengouden olijfolie levert een uniek combinatie...wat is dan simpel? Het gebruik van verse producten staat ook hier hoog in het vaandel.

  

Een greep uit het assortiment:
St.Jakobsschelpen met ham, rozemarijn scones, bruchetta met parmaham en zongedroogde tomaatjes, gorgonzola kaasbolletjes, mais-kip-hapjes, casentijne gnocci, gebakken kipvleugels met olijven, salie-omelet uit de pan, gehaktbrood in tomatensaus, gevulde eieren met tonijn, gegrilde aubergine/tomaat salade

Indiase gerechten >>

Centraal staan de kruiden en specerijen welke geroosterd worden, zodat er masala’s ontstaan. Deze aromatische mengsels worden voor elk gerecht opnieuw gemaakt.
In Noord-India wordt veel vlees gegeten, terwijl de gerechten uit het zuiden voornamelijk vegetarisch zijn.

  

Een greep uit het assortiment:
Kipvleugels tandori, groentenballetjes in romige tomatensaus, Garam massala, Raita van koriander en munt, knapperig Gujaratibrood, Kebab van lamsvlees, salade van komkommer-tomaat-ui, gefrituurde kruidige garnalen, groene kipkebabs, varkensvlees in azijn met knoflook, sumasa’s met kruidige aardappel-doperwtvulling.

Mexicaanse gerechten >>

De echte Mexicaanse keuken met al zijn opwindende smaken en geuren is nog niet door iedereen ontdekt. Daar gaan we nu iets aan doen door middel van enkele authentieke Mexicaanse gerechten:

  

Een greep uit het assortiment:
Kideybonen met feta, borito’s met varkensgehakt en witte bonen, Yambalaya rijst, Black kip, Mexicaanse kip, gestoofd rundvlees, gemengde salade met avocadodressing, aardappeltjes met knoflook.

Vegetarische Hapjes >>

Koken zonder vis of vlees doet een beroep op uw creativiteit. Het is een uitdaging om daarmee aan de gang te gaan.

  

Een greep uit het assortiment:
Gevulde koolbladeren, groenteschotel met aioli, gevulde tomaten, groentespies, tomaten in folie, gegrilde asperges, preirolletjes met mascarpone en basilicum, gegrilde aubergines, gegrilde aardappelspiesjes, salade van tomaat-komkommer-paprika-feta, salade van bonen.

Surinaamse gerechten >>

De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de bevolking van Suriname afkomstig is uit een groot aantal landen; de Surinaamse keuken is daardoor een combinatie van een groot aantal internationale keukens.

  

Een greep uit het assortiment:
Pindasoep, moksi aleasi djarposi, amsoi met varkensvlees, sopropo gevuld, pom met kouseband, tomatenkip.

Engelse High Tea (Thé complet) >>

Een high tea is een Engelse maaltijd, vooral bedoeld voor arbeiders en rond zes uur in de avond genuttigd. In Nederland noemen hotels en restaurants een aangeklede thee (vroeger een thé complet genoemd), tegenwoordig vaak een high tea. Dat is echter geen correcte Engelse benaming.  In het Verenigd Koninkrijk wordt de aangeklede thee een cream tea of tea genoemd. Men serveert daarbij zoete en hartige gerechten.

  

Een greep uit het assortiment:
Mini uientaart, pannenkoekrolletjes met gerookte zalm, sandwiches, flamiche met prei en brie, amaretti,
honingkletskopjes, pindakaaskoekjes, briepakketjes met peer en amandel, chocolademuffins, blini’s, brownies, kaaskoekjes.