Culinair diner


Heeft u iets te vieren met vrienden, collega’s of familie en u vindt uit eten gaan alleen net niet leuk genoeg, denk dan eens aan een kookavond aangevuld met lekker eten.

Het is weers-onafhankelijk, geschikt voor jong en oud, voor mannen en vrouwen, voor sportievelingen of voor minder fanatieke sporters, voor grote eters en kleine genieters. Kortom voor iedereen.
Voor zo’n avond of middag zijn verschillende mogelijkheden. Er moet rekening worden gehouden met minimaal 8 en maximaal 12 personen.
Er kan ook bijvoorbeeld met 7 mensen worden gekookt en vervolgens met 14 mensen worden gegeten. U kunt op elke dag van de week een afspraak maken. Bij afwijkende aantallen graag contact met ons opnemen, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

  

Bij binnenkomst wordt onder het genot van een kopje koffie/thee het menu doorgenomen. Vervolgens worden de taken verdeeld en gaat u onder leiding van Joop aan de slag. Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunt u genieten van het door uzelf bereidde diner. Dit alles kan begeleid worden door een passend glas wijn.

  

De op deze pagina genoemde diners zijn slechts voorbeelden.  Neemt u contact met ons op om tot een passend diner te komen.


Italiaans Diner >>
Italiaans Diner

Gezien de grote regionale verschillen kan je niet echt spreken van ‘de’ Italiaanse keuken, maar bij de opbouw van de klassieke maaltijd zie je toch zeker wel constanten. Ook een aantal ingrediënten zoals het gebruik van olijfolie, basilicum, balsamicoazijn en Parmezaanse kaas zie je in iedere regio terugkomen.  Een aantal typische gerechten zoals pasta en  pizza wordt in heel Italië bereid. Italië is het land van de pure smaken. En daar gaan we dan ook mee aan de slag. Er zal met behulp van veel verse kruiden een heerlijk diner worden bereid.

Dit kan er als volgt uitzien:

  
Bruschetta met tomaat en basilicum

  • Crostini met olijven
  • Carpaccio met pesto
  • Wilde zeebaars met aspergerisotto
  • Piccata van kalfsoesters op bedje van verse tagliatelle met tomaten/basilicum saus
  • Verse vruchten met citroensorbetijs gegratineerd met sabayon

Frans Diner - De Provence >>

Fransen besteden veel aandacht aan het eten; het is vooral een sociaal gebeuren. Wie ooit in Frankrijk is geweest weet dat. Zij nemen uitgebreid de tijd voor de maaltijd en dat vind je terug in de gerechten.

Een greep uit de vele mogelijkheden:

  • Rode tonijn met wasabi-mayonaise en rijstsalade
  • Salade van tamme eend met waterkers
  • Runderlende met rode wijnsjalotten
  • IJs van groene thee met sesamwafels

Amuse-diner >>
Amuse-diner

Speciale kleine gerechtjes, subtiele smaken en een bijzondere presentatie. Een uitdaging voor de hobbykok.

  • Champignonsoepje

  • Asperges met spekjes en broodcroutons

  • Scampi’s met prei en coulis van rode paprika

  • Gevulde eieren met paddenstoelen en uienpuree

  • Aardappelflensjes met gerookte zalm

  • Hoorn des overvloed van tong en garnaaltjes

  • Preiringen met kwarteleitjes en zwarte pepersaus

  • Cocktail met zoete aardappel, zongedroogde tomaatjes en warmgerookte zalm

  • Carpaccio met gazpacho dressing

Aziatische keuken >>
Aziatische keuken

Thaise keuken:

Bij een Thais gerecht denk je al gauw aan krachtige smaken die volledig in evenwicht zijn.  Wie kent niet de soepen en de curry’s; hete pepers, pittige limoenblaadjes, basilicum, koriander en munt: zoet en zuur perfect in balans.

  

Indonesische keuken:

De Indonesische keuken typeert zich door de combinatie van hete pepers, kruiden en specerijen met zure limoenen, citroengras, tamarinde, zoete kokos, palmsuiker en pinda’s. Deze keuken is zeer gevarieerd en geeft prachtig de diverse invloeden van zijn geschiedenis weer.

  

Chinese keuken:

Het grote land onderscheidt diverse stromingen, waaronder de Kantonese keuken en de Szechuan. Er wordt voornamelijk gekookt met vers vlees en groente, welke op velerlei manieren worden verwerkt tot een groot aanbod gerechten.

  

Japanse keuken:

In de Japanse keuken wordt weinig gebruik gemaakt van specerijen. Zij laten graag de natuurlijke smaak van de ingrediënten in takt, zodat de afzonderlijke smaken goed tot hun recht komen. Naast de smaak heeft ook de presentatie de volle aandacht.

  

Indiase keuken:

Centraal staan de kruiden en specerijen welke geroosterd worden, zodat er masala’s ontstaan. Deze aromatische mengsels worden voor elk gerecht opnieuw gemaakt.
In Noord-India wordt veel vlees gegeten, terwijl de gerechten uit het zuiden voornamelijk vegetarisch zijn. 

Seizoensdiner >>
Seizoensdiner

Wildmenu:

Als de avonden weer gaan lengen en de jagers gaan op pad, wordt het weer tijd voor wild. En als u een liefhebber bent, kunt u bij ons zelf de lekkerste gerechten gaan bereiden en proeven. 

Bijvoorbeeld:

  • Salade van gerookte eendenborst, eendenlever en gedroogd wildzwijnham
  • Fazantenbouillon
  • Hertenhaas met rode port/preisselbeerensaus, kastanjepuree en wintergroenten
  • Verse vijgen met kaneelijs en rode wijn sabayon

  

Kerstdiner:

Als cadeau voor uw personeel, gezellig met vrienden of als voorbereiding op uw diner thuis.

Elke reden is de moeite waard.

Dit zou het kunnen zijn:

  • Eendenlever met peer (amuse in glaasje)
  • Rouleaux van konijn met dressing van bier
  • Heilbotfilet met anijschampignons, zeekraal en paddenstoelencoullis
  • Kalfsentrecote met wortelgarni en dikke frieten
  • Crème brulée van speculaas; kastanjemousse met sinaasappelgelei en mandarijnsorbet

Aspergemenu:

Als het witte goud de kop weer op steekt, hebben wij voor u de mogelijkheid om te komen koken en proeven.

Vele bereidingen zijn mogelijk.

Dit is een idee:

  • Mousseline van asperges en gebakken scampi’s
  • Aspergebouillon met kip, kervel en saffraan
  • Asperges met knolselderijpuree, mosterdsaus en gedroogde seranoham
  • IJssoufflé van sinaasappel met sabayon                                                                       

Lamsvleesdiner:

Vanwege de bijzondere smaak neemt de populariteit van lamsvlees toe.

Dus als de crocussen weer verschijnen, presenteren wij dit diner.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Lamsfilet gebakken in nori en tempurabeslag
  • Lamsmedaillons gestoomd in spinazie met asperge-sabayon
  • Lamskoteletjes met koolrolletjes waarin lamsgehakt geserveerd met tomaat/basilicumsaus
  • Lamsbout in kruidenkorst met hooi van prei, groene groenten en pommes fondant

  

BBQ van groot vlees (zie ook “Vaardigheden”)

Vele gerechten die op de BBQ worden bereid zijn persoonsporties. Het bereiden van een groot stuk vlees, waarbij gedacht kan worden aan Waardse runderlende of een lamsbout, behoeft een speciale techniek, waarbij het vooral gaat om “rust”.
Aan de orde komen ook salades, marinades, vis en andere BBQ-mogelijkheden.

Bier diner >>
Bier diner

Bij de meeste diners wordt een passend wijntje geschonken en indien gewenst bij ieder gerecht een andere wijntje. Op het gebied van bier is er nog veel te ontdekken en daarom presenteren wij een menu, waarbij verschillende bieren zeer goed zullen smaken.

  • Oesters met een sabayon van dubbel abdijbier en chiffonade van witlof
  • Gepocheerde slibtongfilets met garnaaltjes en schaaldierenjus met gember en sereh geserveerd met een Grolsch Weizen
  • Op de huid gebakken zeebaars met snijbiet en een saus van gerookte boter waarbij een Lamme goedzak wordt gedronken
  • Rouleaux van konijn met dressing van bier
  • Hertenfilet met trapist en gevulde aardappels
  • Lopend taartje van couverture en kruidnagel met sabayon van Urthel Samaranth

De vrouw kookt niet vanavond! >>
De vrouw kookt niet vanavond!

Mannen zijn meer mans, dan alleen een afhaalmaaltijd of de frituurpan. En dat laten ze graag zien.

Wat vinden de dames lekker?

Laat je uitdagen:

  • Gemarineerde zalm met tamago en spinazie
  • Gevulde maiskip met een vulling van dragon en ricotta
  • Kabeljauw met laurier
  • Yoghurtmousse met amandelbiscuit en bosbessen/bramen